Shoe tag

Er bestaan verschillende ‘tags’ die meestal door blogsters bedacht worden. Een tag is eigenlijk gewoon een vragenlijst over een specifiek onderwerp. De shoe tag vragen zijn bedacht door Anna Nooshin en gaan zoals de naam al suggereert over schoenen. Hieronder worden de 15 vragen beantwoord door mij…..

1. Omschrijf de ideale schoen in drie woorden? Comfortabel & leer. Ik heb het liefst echt leren schoenen aan. Aangezien ik doorgezakte voeten heb, is het voor mijn voeten ook belangrijk dat de schoenen stevig zijn. Ik vind het moeilijk om het 3e woord te kiezen: ik denk vrouwelijk. Alleen vrouwelijk gaat in dit geval bij mij niet altijd op.

2. Wat is de musthave schoen voor de komende maanden? De (moon) boot. Deze zijn net iets vrouwelijker dan de Ugg & lopen eigenlijk net zo lekker.

schermafbeelding-2016-10-25-om-22-41-36

3. Geweldig om te hebben, maar totaal niet draagbaar. Naald hakken. Opzich prima te doen hoor, alleen heeft Deventer helaas van die mooie klinkertjes waar je hakken in vast kunnen blijven steken. Zo vervelend. Misschien moeten ze Deventer maar is asfalteren?!

4. De schoen waarvan ik niet kan wachten om ‘m te dragen. Zodra ik nieuwe schoenen heb, wacht ik eigenlijk nooit op een moment om ze te dragen. Ik trek ze gewoon gelijk aan. Het laatste toegevoegde paar zijn de moonboots van Fabienne Chapot. Ik heb ook deze gelijk aangedaan, ondanks dat het toen nog niet eens super koud was.

5. De ultieme miskoop. Gelukkig heb ik al een tijd geen miskopen meer en dit komt mede doordat ik nu meer schoenen in mijn eigen winkel heb, waardoor ik de pasvorm goed ken & weet wat ik leuk vind om te combineren. Ik had ooit open schoenen in het cobalt blauw met een enorme ‘spice girl’ zool eronder aangeschaft & heb deze maar 1 keer aangehad. Het paste niet bij mij. Echt zonde!

6. Wat is de beste enkellaars voor het komende seizoen? Ik heb in de winkel verschillende enkellaarzen & vind ze zelf allemaal fantastisch. Maar als je er 1 moet kiezen, dan zou ik voor de enkellaars met hak gaan van Fabienne Chapot. Deze past bij elke gelegenheid.

7. In welke schoenen zien mannen mij het liefst? Ik weet niet waar andere mannen mij het liefst in zien, maar als ik naar mijn eigen vriend kijk is dat toch wel, zoals hij dat zegt, hakken. En dat maakt niet uit of het een enkelaarsje met hak is of een pump. Zo lang de hak er maar onder zit.

8. Over welke schoen krijg je de meeste opmerkingen? Over mijn espadrilles. Deze espadrilles hebben een mondje op de bovenkant van de schoen en zijn ontwerpen door Lizzy van der Ligt in samenwerking met Fabienne Chapot. fullsizerender

9. Welke schoen is heel leuk bij andere, maar niet bij mij? De ‘mannelijke’ veterschoen en dan vind ik ze het leukst in het lak-zwart. Misschien dat ze er ooit nog gaan komen, maar vind zelf dat ze mij echt niet staan.

10. Éen paar voor de rest van je leven. Witte sneakers, maar nu moet ik eerlijk zeggen dat 1 paar echt gewoon ‘onmogelijk’ is. Het liefst zou ik zeggen: ga voor een pump, sneaker & enkellaarsje. Dan heb je van alles wat 😉

11. Het duurste paar wat ik ooit heb gekocht. Dat zijn toch wel mijn Dubarry laarzen. En ja, dit zijn van de bruine hoge WANDELlaarzen. Ik wandel niet heel veel, maar vond het toch een investering, aangezien deze laarzen heel lang goed blijven.

12. Hakken of plat? Het liefst zou ik op deze vraag luid en duidelijk hakken willen zeggen, maar door de weeks loop ik toch echt liever op platte schoenen.

13. Welke schoen zou ik meenemen naar een onbewoond eiland? Ik ga er vanuit dat ik dan op een (warm) onbewoond eiland zit en volgens mij is een slipper dan gewoon het fijnst.

14. Met welke schoen komt iedereen weg? Zwarte enkellaarsjes met hak. Dit geldt wel alleen voor de vrouwen die op hakken kunnen lopen. Maar oefening baart kunst.

15. Welke schoen heeft het meest bijzondere verhaal? Volgens mij heb ik geen schoenen met een bijzonder verhaal. Misschien komt dat nog?

 

xxx Sanne